Udlejning uden kontrakt

16/06/2020

Det kan være økonomisk fristende at udleje via Airbnb eller lignende tjenester, da dagslejen i mange tilfælde kan være høj, især i de store byer med mange turister. Der er dog også flere risici som man bør kende inden man kaster sig ud i noget som minder om hoteldrift.

Hvis man selv bor til leje og vil udleje via Airbnb, skal man altid have udlejers skriftlige accept af dette. Hvis denne accept ikke fås, og man alligevel lader sig friste, kan det betyde en opsigelse af lejemålet. Det er heller ikke alle andelsforeninger som tillader udlejning via Airbnb – det afhænger af foreningens vedtægter. Der er ligeledes mange ejerforeninger som har fået lavet vedtægter, så det ikke er tilladt at leje ud via Airbnb og lignende. Dette skyldes som regel dårlige erfaringer i form af støjgener, rygning og anden uheldig opførsel fra lejerne.

Regningen havner hos dig

Hvis man lejer ud mange gange, f.eks. over hele sommeren, betragtes det som erhvervsudlejning hvilket ikke er lovligt. Der er også nogle forsikringsmæssige udfordringer da du ikke kan være sikker på at være dækket hvis lejer f.eks. stjæler eller ødelægger dine ejendele – du har jo selv givet dem adgang.

Jeg mener at den største risiko er, at du ikke kan være sikker på hvem du udlejer til. Der er ingen kontrakt eller depositum og hvis det viser sig at lejer chikanerer dine naboer, udøver hærværk eller kriminalitet står du med regningen og kan i værste fald selv miste din bolig.

Rasmus Jakobsen
Forfatter af dette indlæg

Skal vi tage en snak? 

I et marked hvor gode råd kan være dyre, sætter vi en ære i at hjælpe 
private udlejere med hele udlejningsprocessen fra A-Z.
Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig!

Vi er medlem af

cogenvelopelicensebookuserslaptop-phonebriefcaseselectbullhornmiccodelinkcrosslistcheckmark-circlelayersindent-decreasesort-alpha-asc linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram