Udlejning til virksomheder og expats

15/12/2020

Når man vælger at udleje sit hus eller sin lejlighed er man selvfølgelig interesseret i en lejer som opfører sig ordentligt og passer godt på tingene. Man kan aldrig være sikker men man kan tage sine forholdsregler og bruge sin sunde fornuft.

Der er mange udlejere som har en præference for at udleje til virksomheder, ambassader, organisationer og expats. Min erfaring fortæller mig også at det i langt de fleste tilfælde er en rigtig god idé. Dog er der nogle ting man skal være opmærksom på, for det er ikke lutter lagkage.

Jeg får ofte spørgsmålet, om man kan tilsidesætte de almindelige bestemmelser i lejeloven, hvis en virksomhed underskriver lejekontrakten. Det eneste og korte svar er nej. En virksomhed har samme beføjelser til at anfægte huslejeniveau og tidsbegrænsning som private men om de i lige så høj grad benytter sig af muligheden, skal jeg lade være usagt.

I min dagligdag arbejder jeg med mange relocation bureauer (som repræsenterer virksomheden og lejer), ambassader og organisationer som WHO, FN, UNICEF m.fl. og i langt de fleste tilfælde er det nogle gode, veluddannede og ordentlige lejere. De betaler til tiden og passer generelt på tingene. Dog vil der altid være nogle kulturelle forskelle som man skal være opmærksom på når man udlejer til udlændinge – det er uanset om det er via en virksomhed eller ej.

Nogle eksempler på ovenstående, som jeg personligt har oplevet, kan være:

  • Manglende udluftning så der dannes kondens og potentielt skimmelsvamp. Når klimaet er koldt, er det naturligt at holde vinduer og døre lukket men for at undgå skimmelsvamp m.m. er det vigtigt med daglig udluftning.
  • Madlavning med kraftige krydderier som potentielt kan være til gene for andre beboere.
  • Manglende vedligeholdelse af hvidevarer

Det er derfor vigtigt at lejekontrakten er udformet korrekt og med en række forebyggende fraser og det er mindst lige så vigtigt at udføre et flyttesyn hvor lejemålets stand er veldokumenteret, både på skrift og med billeder. I bund og grund handler det om tillid og mavefornemmelse og med erfaring lærer man at kunne finde det rette match mellem lejer og udlejer. For hvis udlejer er fra Mars og lejer er fra Venus, er nationalitet, økonomi og hvad der står på visitkortet underordnet.

Rasmus Jakobsen
Forfatter af dette indlæg

Skal vi tage en snak? 

I et marked hvor gode råd kan være dyre, sætter vi en ære i at hjælpe 
private udlejere med hele udlejningsprocessen fra A-Z.
Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig!

Vi er medlem af

cogenvelopelicensebookuserslaptop-phonebriefcaseselectbullhornmiccodelinkcrosslistcheckmark-circlelayersindent-decreasesort-alpha-asc linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram