Udlejning af lejlighed

Gode råd til dig som skal udleje din lejlighed
Se vores udlejningsproces

Hvad skal man være særligt opmærksom på?

Når man skal udleje sin lejlighed, er det vigtigt, i første omgang, at undersøge hvad der står i ejendommens vedtægter. 
Er der nogle forbehold, f.eks.
En max periode man må udleje?
Skal kontrakten godkendes af bestyrelsen?
Må der være husdyr?
Når ovenstående er afklaret, skal du i gang med din udlejning af lejlighed. Det er en god idé at gøre sig nogle tanker om hvem man vil have boede, for du har også nogle naboer at tage hensyn til. Har du det fint med at udleje lejligheden til bofællesskaber og studerende eller vil du hellere have en enlig lejer med et velbetalt job? Som udlejer har du heldigvis mulighed for at vælge selv, så hvis mavefornemmelsen er forkert, kan du heldigvis kigge andre veje.


Hvordan finder man den rigtige lejer?

I langt de fleste tilfælde går det godt når man skal finde en lejer til sin lejlighed. Heldigvis er hovedparten reelle og har rent mel i posen, men der er selvfølgelig undtagelser. Det handler i høj grad om erfaring og mavefornemmelse når man skal finde de brodne kar. 
Der er dog nogle simple forholdsregler man kan tage, for at minimere sin risiko:
Søg på Google og Sociale Medier 
Tjek lejers profiler på eksempelvis Facebook og LinkedIn, og søg på vedkommende på Google. Er der uoverensstemmelser i forhold til hvad de har fortalt, er der måske en årsag til dette.
De meget "ivrige" lejere
Hvis lejer kan ”betale i dag, og flytte ind i morgen” skal du nok lige spørge hvorfor. Er de blevet smidt ud af forrige lejemål eller hvad er årsagen?
Tag en dialog med tidligere udlejer
Hvis de har boet til leje før, kan du bede om at tale med forrige udlejer.
Er lejer virksomhedsejer?
Hvis lejer har en virksomhed, kan du tjekke soliditet m.m. forskellige steder online. Hvis de har 15 konkurser i bagagen, er der nok større sandsynlighed for problemer med huslejeindbetalingerne.
Hvis du gør dig en smule umage, er risikoen for udfordringer med den kommende lejer mindre, men der er selvfølgelig ingen garantier i forbindelse med udlejning af lejlighed, præcis som med andre livs forhold.

Lejekontrakt
Når lejligheden er udlejet, skal der naturligvis laves en lejekontrakt. 
Der findes online skabeloner til formålet, men det er vigtigt at holde tungen lige i munden, og det er nødvendigt at have indsigt i lejeret, for at give dig selv det bedste udgangspunkt. En fejlbehæftet lejekontrakt kan have store økonomiske konsekvenser og det er vores klare anbefaling at søge professionel bistand til lejekontrakten.
Ting du skal være opmærksom på når kontrakten skal udarbejdes:
Evt. tidsbegrænsning og årsag til denne
Huslejefastsættelse
Hvordan betales forbrug?
Lejers og udlejers vedligeholdelsespligt
Tilladelse til husdyr (ét eller flere?)
Og meget mere
Indflytningssyn
Når lejer får nøglerne overdraget, skal du lave et indflytningssyn. Standen på lejligheden skal noteres og alle flader skal gennemgås. Der skal ligeledes tages billeder af alt, så man minimerer risikoen for fremtidige tvister. Igen kan det være dyrt at lave en fejl og hvis ikke du har prøvet det før, er det nærmest umuligt at gøre korrekt.

Udlej lejlighed, trygt, professionelt og sikkert gennem LejeMægleren. Vi har erfaring, viden og de rette kompetencer til at sikre dig en tryg udlejning. Vi finder typisk vores lejere blandt vort netværk af virksomheder, ambassader og organisationer og kan hjælpe dig med alt, sågar løbende administration som selvangivelse og huslejeopkrævninger, så du intet skal gøre selv.

Kontakt os for en dialog omkring udlejning af lejlighed

Skal vi tage en snak? 

I et marked hvor gode råd kan være dyre, sætter vi en ære i at hjælpe 
private udlejere med hele udlejningsprocessen fra A-Z.
Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig!

Vi er medlem af

cogenvelopelicensebookuserslaptop-phonebriefcaseselectbullhornmiccodelinkcrosslistcheckmark-circlelayersindent-decreasesort-alpha-asc linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram