Hvorfor eje når man kan leje?

09/06/2020

Der er en lang række fordele ved at leje som jeg vil belyse her

Okay, jeg medgiver at det kan være en fremragende investering at eje en bolig, både på den korte og den lange bane. På den korte bane kræver det dog at du rammer markedet på det rigtige tidspunkt og/eller ser en god handel som andre måske ikke kan se.

Hvis man flytter indenfor de næste 5-7 år, kan det i mange tilfælde godt betale sig at leje fremfor at eje. Det skal især ses i lyset af de omkostninger der vil være til banken og realkreditinstitutterne i forbindelse med et køb samt de omkostninger der vil være til en mægler ved et salg. Ydermere slipper man for at betale ejendomsskat og ejendomsværdiskat i den periode man bor til leje og bekymringerne omkring faldende priser slipper man også for.

Det kan også være en udfordring overhovedet at få lov til at låne da finanstilsynet for et par år siden, skærpede lånekravene betragteligt på bagkant af finanskrisen. Det betyder, at især førstegangskøbere, kan være udfordret i storbyerne hvor priserne er høje og det kræver at stor udbetaling samt en høj årlig husstandsindkomst, at komme i betragtning til de attraktive realkreditlån.

Hvis du vil leje en bolig, er det væsentligt nemmere at komme i betragtning, da det reelt blot kræver at man lægger et depositum på 3 måneders husleje + én til tre måneders forudbetalt husleje. Det giver også en stor fleksibilitet og hvis man en dag er klar til at købe, kan man opsige med 3 måneders varsel og flytte i opsigelsesperioden.

Penge ud af vinduet

Der er mange der siger at man kaster ”penge ud ad vinduet” hvis man bor til leje. Ovenstående kan måske hjælpe med at skyde den påstand ned – renter og bidrag til realkreditinstitutter er jo heller ikke penge man får igen 😉

Rasmus Jakobsen
Forfatter af dette indlæg

Skal vi tage en snak? 

I et marked hvor gode råd kan være dyre, sætter vi en ære i at hjælpe 
private udlejere med hele udlejningsprocessen fra A-Z.
Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig!

Vi er medlem af

cogenvelopelicensebookuserslaptop-phonebriefcaseselectbullhornmiccodelinkcrosslistcheckmark-circlelayersindent-decreasesort-alpha-asc linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram